The common goal was to capture as much vision of the oval as possible, and allow the internal area to feel as if you are a part of team sport being played on the oval. The AWS Commercial range allowed the architect to achieve this goal. Powder Coated aluminium was chosen for its ability to weather the harsh environmental climate of The Albury Wodonga Region, along with offering a low maintenance solution. Large open windows frame the oval and allow for plentiful natural light. The glass wall faces the morning sun. Therefore by clear glazing the double glazed units it allows the warmth into the room, perfect for Football season when the winter months are freezing cold.

After sourcing a wide range of funding from both Cricket Australia, Regional football and the local council, the Clubs associated wanted to ensure that not only the building works keep within budget but future ongoing expenses were keep to a minimum. Therefore energy efficiency and Double glazing was high on the requirements. The building had been cleverly positioned on the oval, achieving morning sun through the front windows and with all the changing rooms  located on the West façade with high-level windows. The engineering of the large overhang across the front façade assist with Sun control during the summer months.